Grootte lettertype

 • K
 • M
 • L

Metagegevens tijdens overdracht opslaan als aanpassingsbestanden

U kunt metagegevens (XMP/IPTC-gegevens) afzonderlijk opslaan als een aanpassingsbestand wanneer beelden worden overgezet met Nikon Transfer 2. Gebruik het paneel [Voorkeuren] om metagegevens op te slaan als een aanpassingsbestand.
 • Alleen metagegevens van stilstaande beelden kunnen tijdens de overdracht als aanpassingsbestanden worden opgeslagen.
 • Om XMP/IPTC-gegevens als een aanpassingsbestand op te slaan, dient u elk item van “XMP/IPTC-voorinstelling” in te stellen en vooraf te registreren als een XMP/IPTC-voorinstelling.
Over XMP/IPTC-gegevens
De XMP/IPTC-gegevens bevatten onder meer trefwoorden, beschrijvingen en tags die betrekking hebben op beelden.
 • IPTC-informatie bestaat uit gegevens zoals aanmaakdatum, auteur, gegevensformaat, titel, trefwoord, enz. van genomen beelden, en werd ingevoerd door de International Press Telecommunications Council voor de pers- en nieuwsindustrie.
 • XMP (Extensible Metadata Platform) is een gegevensformaat in XML voor beelden, voorgesteld door Adobe Systems. Verschillende soorten informatie, waaronder IPTC, kunnen worden gebruikt als XMP-bestanden.

XMP/IPTC-voorinstelling registreren

 1. Klik op het tabblad [Voorkeuren] in het gebied met overdrachtopties.
  Het paneel [Voorkeuren] wordt geopend.
 1. Vink [Gegevens toevoegen tijdens het overspelen] aan.
 1. Klik op [Bewerken...].
  Het beheerscherm van [XMP/IPTC-voorinstelling] wordt weergegeven.
  • Voor methodes betreffende het gebruik van het beheerscherm raadpleegt u “XMP/IPTC-voorinstelling beheren”.
  • Voor methodes betreffende het invoeren van XMP/IPTC-voorinstellingsitems raadpleegt u “Metagegevens bewerken”.
   Klik na het invoeren van de informatie op [OK] om de voorinstelling te updaten. Het scherm [XMP/IPTC-voorinstelling] wordt gesloten.

XMP/IPTC-gegevens tijdens de overdracht opslaan als een aanpassingsbestand

 • Om XMP/IPTC-gegevens tijdens het overzetten op te slaan als een aanpassingsbestand, selecteert u een geregistreerde XMP/IPTC-voorinstelling in het menu [XMP/IPTC-voorinstelling:].
 • Om XMP/IPTC-gegevens niet op te slaan als een aanpassingsbestand, selecteert u [Geen] in het menu [XMP/IPTC-voorinstelling:].
Na het overzetten van de beeldbestanden kunt u de als een aanpassingsbestand opgeslagen XMP/IPTC-gegevens controleren in het ViewNX-i-venster.
Voor meer informatie raadpleegt u “Metagegevens tonen”.
Een camera met een scorefunctie gebruiken
Wanneer score-informatie uit een XMP/IPTC-voorinstelling wordt geladen, wordt de score van de geladen XMP/IPTC-voorinstelling opgeslagen in het aanpassingsbestand in plaats van de score die werd ingesteld op de camera.
Als u de scores die op de camera werden ingesteld, wilt opslaan in het aanpassingsbestand, voegt u een vinkje toe aan [Score voor origineel bestand niet wijzigen (alleen bij ondersteunde camera's)].