Grootte lettertype

 • K
 • M
 • L

Verdwenen hoge lichten tonen

U kunt de verdwenen hoge lichten controleren door het overbelichte gedeelte in verschillende kleuren weer te geven. Als het hoge licht niet verdwenen is, wordt het zwart weergegeven. Als het hoge licht wel verdwenen is, wordt het in een andere kleur weergegeven. Voor kleurdetails raadpleegt u “Kleur van verdwenen hoge lichten”. De verdwenen hoge lichten van een filmbestand of van dust-off gegevens (NDF) kunnen niet worden weergegeven.
Over verdwenen hoge lichten
Wanneer een helder gedeelte van het onderwerp wit wordt weergegeven, noemen we dit “verdwenen hoge lichten”. Als een onderwerp een sterk contrast heeft en als u de belichting afregelt op het donkere gedeelte van het onderwerp, kunnen verdwenen hoge lichten zich voordoen. Als u de belichting afregelt op het heldere gedeelte van het onderwerp, kunnen verdwenen schaduwen optreden ten gevolge van onderbelichting.
 1. Stel de weergavemodus in op [Image-viewer] en selecteer een beeld om de verdwenen hoge lichten te tonen.
 1. In het menu [Foto] selecteert u [Verlies van detail in hoge lichten].
  De verdwenen hoge lichten van het geselecteerde beeld worden weergegeven. Voor kleurdetails raadpleegt u “Kleur van verdwenen hoge lichten”.
  De verdwenen hoge lichten blijven zichtbaar, zelfs als u de weergavemodus overschakelt naar [Volledig scherm].
  Om de weergave van verdwenen hoge lichten te annuleren, selecteert u opnieuw [Verlies van detail in hoge lichten] in het menu [Foto].
Andere beschikbare methodes
 • Druk op de toets “H”.
 • De verdwenen hoge lichten worden ook weergegeven als u een beeld weergeeft in de modus [Volledig scherm], rechts klikt met de muisknop (of de toets “Control” ingedrukt houdt en klikt in Mac OS) en [Verlies van detail in hoge lichten] selecteert.

Kleur van verdwenen hoge lichten

Als een beeld verdwenen hoge lichten bevat, wordt het gedeelte waar de waarden voor elk kanaal 254 of minder bedragen, weergegeven in zwart. De gedeeltes waar de waarden voor het rode, groene en/of het blauwe kanaal 255 bedragen, worden in een ander kleur weergegeven. Met behulp van het "Histogram" kunt u de status van elk kleurkanaal controleren.
Wit
Deze zone bevat waarden van 255 voor de kanalen rood, groen en blauw.
Geel
Deze zone bevat waarden van 255 voor de kanalen rood en groen.
Magenta
Deze zone bevat waarden van 255 voor de kanalen rood en blauw.
Cyaan
Deze zone bevat waarden van 255 voor de kanalen groen en blauw.
Rood
Deze zone bevat waarden van 255 voor het rode kanaal.
Groen
Deze zone bevat waarden van 255 voor het groene kanaal.
Blauw
Deze zone bevat waarden van 255 voor het blauwe kanaal.
Zwart
Alle waarden in dit gebied bedragen minder dan 255.