Grootte lettertype

  • K
  • M
  • L

Picture Control Utility 2

Met Picture Control Utility 2 kunt u eigen beeldinstellingen beheren om RAW-beelden (NEF, NRW) aan te passen. U kunt ook een eigen beeldinstelling creëren en exporteren/importeren tussen ondersteunde applicaties en geheugenkaarten.
Eigen beeldinstellingen gecreëerd met Picture Control Utility 2 kunnen worden gebruikt door verschillende compatibele programma’s voor het aanpassen van RAW-beelden (NEF, NRW). Als de Picture Control Utility 2 wordt gestart, wordt weergegeven op de taakbalk in Windows (of de Dock in Mac OS).

Picture Control Utility 2 starten

Start Picture Control Utility 2 om een eigen beeldinstelling te creëren of te bewerken en te exporteren/importeren tussen ViewNX-i en de camera.
  1. Klik op [Hulpprogramma starten].
    Picture Control Utility 2 start en het beeld geselecteerd in ViewNX-i wordt weergegeven. Het weergegeven beeld wordt gebruikt als een voorbeeldbestand om eigen beeldinstellingen te creëren of te bewerken.
    Alleen RAW-beelden in NEF-indeling die door een Nikon digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera of COOLPIX A werden gemaakt, kunnen als voorbeeldbeelden worden gebruikt. Wanneer beelden in andere indelingen werden geselecteerd, wordt een standaardbeeld weergegeven.
    U kunt Picture Control Utility 2 ook starten door [Picture Control Utility 2 starten] te selecteren in het menu [Bestand].
Opmerkingen
Deze functie is beschikbaar wanneer Picture Control Utility 2 is geïnstalleerd.