Grootte lettertype

 • K
 • M
 • L

Bestand beveiligen

U kunt een bestand beveiligen zodat het niet per ongeluk wordt verwijderd of dat de XMP/IPTC-gegevens enz. niet worden gewijzigd.
Wanneer een bestand beveiligd is, kan ViewNX-i niet worden gebruikt om het bestand te verwijderen of de naam ervan te wijzigen. Wanneer een sequentie wordt voorgesteld door de sleutelfoto terwijl is geselecteerd, zijn alle beelden in de sequentie beveiligd. Als beelden in een sequentie individueel worden weergegeven met geselecteerd, kunnen ze apart beveiligd worden.
 1. Selecteer een beeld dat u wenst te beveiligen, plaats de cursor op [Bestanden beveiligen] in het menu [Bestand] en selecteer [Beveiligen].
  Het beeld is beveiligd en wordt weergegeven in de miniatuur van het beeld.

Beveiliging opheffen

 1. Plaats de cursor op [Bestanden beveiligen] in het menu [Bestand] en selecteer [Beveiliging verwijderen].
  Het bestand is niet langer beveiligd en verdwijnt bij de miniatuur. Wanneer een sequentie wordt voorgesteld door de sleutelfoto terwijl is geselecteerd, wordt de beveiliging van alle beelden in de sequentie verwijderd. Als de beelden in een sequentie individueel worden weergegeven terwijl is geselecteerd, kunt u hun beveiliging een voor een verwijderen.
Beveiligingspictogram
Het pictogram wordt niet weergegeven als u het weergaveformaat voor miniaturen instelt op [Minimaal] of [Kleiner].
Opmerkingen
 • Als u een map probeert te verwijderen waarin zich een beveiligd bestand bevindt, dient u de verwijdering van de map te bevestigen. Als u antwoordt met [OK], wordt de map verplaatst naar de “Prullenbak” (of “Prullenmand” in Mac OS).
 • Bestanden die werden beveiligd op uw camera blijven beveiligd in ViewNX-i.