• Start
  • NEF-beelden aangemaakt in Capture NX/Capture NX 2 openen

Grootte lettertype

  • K
  • M
  • L

NEF-beelden aangemaakt in Capture NX/Capture NX 2 openen

Beelden die zijn gemaakt met Capture NX of Capture NX 2 kunnen worden geopend in Capture NX‑D terwijl de beeldaanpassingsinstellingen intact blijven, waardoor instellingen verder naar wens kunnen worden aangepast. De instellingen in het gedeelte Capture NX “Verbeteringsstappen Eof Capture NX 2 “Stappen Ekunnen echter niet afzonderlijk worden aangepast, hoewel ze indien nodig kunnen worden verborgen voor het gewenste resultaat. Klik, om veranderingen die zijn gemaakt met behulp van Capture NX of Capture NX 2 te verbergen, op de -knop in het bewerkingspalet om het gereedschap Beeldversies weer te geven en Aanpasstappen inschakelen de deselecteren.

Het onderstaande beeld is aangepast met behulp van het Picture Control-gereedschap in de “Ontwikkelen Esectie en het Gaussiaans vervagen-gereedschap in de sectie “Aanpassen Evan Capture NX 2. Het deselecteren van Aanpasstappen inschakelen in Capture NX-D verbergt alleen de effecten van het “Gaussiaans vervagen Egereedschap.

Niet-ondersteunde afbeeldingen

Beelden die zijn aangepast met behulp van de plugin Color Efex Pro voor Capture NX of Capture NX 2 kunnen worden verfijnd in Capture NX-D door eerst alle wijzigingen te resetten met behulp van de terugzetten-knop in het bewerkingspalet. Foto’s die zijn aangepast met behulp van Color Efex Pro worden aangeduid door -pictogrammen in de miniaturenlijst.

RAW (NEF/NRW)-afbeeldingen

Wijzigingen toegepast op RAW (NEF/NRW)-afbeeldingen in Capture NX‑D, inclusief aanpassingen gedaan met behulp van de terugzetten-knop, worden niet weergegeven in Capture NX of Capture NX 2. RAW (NEF/NRW)-afbeeldingen geopend in Capture NX of Capture NX 2 worden hersteld naar de status waarin ze voor het laatst werden opgeslagen in deze toepassingen, ongeacht het aantal wijzigingen gemaakt in de tussentijd met behulp van Capture NX-D.

NEF-conversie

JPEG- of TIFF-beelden geconverteerd naar NEF in Capture NX of Capture NX 2 worden behandeld als JPEG- of TIFF- beelden in Capture NX‑D en kunnen niet worden aangepast met opties zoals belichtingscorrectie en witbalans die alleen van toepassing zijn op RAW (NEF/NRW)-beelden.