• Start
  • Naast elkaar vergelijken

Grootte lettertype

  • K
  • M
  • L

Naast elkaar vergelijken

Gebruik het “Vergel.”-gereedschap in de werkbalk om beelden te vergelijken. Kies Voor/na om het weergaveresultaat voor en na van een enkel beeld te vergelijken, of 2 Beelden om meerdere beelden naast elkaar te vergelijken. Om weergave van naast elkaar vergelijken af te sluiten, selecteer Enkel voorbeeld.

Voor/na

Vergelijk voor/na weergaven van het huidige beeld.

Het “vorige” beeld bijwerken

Klik op de -knop in de werkbalk om het “vorige” beeld bij te werken zodat de huidige beeldaanpassingen worden weergegeven. Het “vorige” beeld kan vervolgens als referentie voor daaropvolgende wijzigingen aan beeldaanpassingsinstellingen worden gebruikt.

Het “vorige” beeld herstellen

Klik op de -knop in de werkbalk om het “vorige” beeld te herstellen naar de onaangepaste status. Het “vorige” beeld wordt naar de status hersteld waarin het beeld voor het eerst werd geopend in Capture NX-D (merk op dat wijzigingen aangebracht aan JPEG- en TIFF-afbeeldingen in andere toepassingen vanaf het moment dat ze voor het laatst werden geopend in Capture NX-D, niet zullen niet worden hersteld).

“2 Beelden”

Vergelijk beelden naast elkaar. Bij het inzoomen op of bladeren door het beeld, wordt op het andere bijpassende beeld ingezoomd of door het bijpassende beeld gebladerd.

“2 Beelden”

Computers met ten minste 4 GB geheugen en 64-bits besturingssystemen beschikken over twee- of vier-beelden-weergave. De “2 Beelden”-functie op computers die werken op 32-bits edities van Windows beschikken alleen over twee-beelden-weergave.

Als u op de “Vergel.”-knop klikt en 2 Beelden selecteert, dan wordt het huidige beeld links weergegeven. Klik op het gewenste voorbeeldvak en klik vervolgens op een miniatuur om beelden voor weergave te selecteren. Alleen beelden in dezelfde map kunnen worden geselecteerd voor naast elkaar vergelijken.

Het geselecteerde voorbeeld wordt wit weergegeven. Beeldaanpassingen zijn alleen van toepassing op het geselecteerde voorbeeld, net zoals de histogram- en navigatiepaletweergaven.

2 Beelden vergelijken in de voorbeeldweergave

Om de beelden naast elkaar te bekijken in voorbeeldweergave, klik op de Weergavemod.-knop in de werkbalk en selecteer Voorbeeld.