Grootte lettertype

  • K
  • M
  • L

Beeldaanpassingen

Capture NX-D bewaart beeldaanpassingen in een “sidecar”-bestand, afzonderlijk van de originele beeldgegevens, dat automatisch wordt bijgewerkt zodra de instellingen worden gewijzigd. Omdat gewijzigde instellingen afzonderlijk van de originele beeldgegevens worden opgeslagen, kan de originele foto op elk gewenst moment worden hersteld zonder dat de kwaliteit afneemt.

Beeldaanpassingen

Beeldaanpassingen bevinden zich in instellingenbestanden die zijn opgeslagen in een “NKSC_PARAM”-map in dezelfde map als het originele beeld. Alle wijzigingen zullen verloren gaan als deze map of het instellingenbestand wordt gewist; op dezelfde manier, omdat het beeld en het instellingenbestand met elkaar zijn gekoppeld via de bestandsnaam, zullen wijzigingen verloren gaan of worden toegepast op een ander beeld als de namen van de bestanden worden veranderd. Gebruik de bestandsbeheerfuncties in Capture NX-D of ViewNX-i om bestanden of mappen van naam te veranderen, te verplaatsen, te kopiëren of te verwijderen.

Beeldaanpassingen gemaakt met behulp van Capture NX-D worden toegepast wanneer de bestanden worden geopend in ViewNX-i.

Beelden opslaan in andere formaten

Wanneer bestanden naar JPEG of TIFF zijn geconverteerd, wordt een nieuw bestand aangemaakt door de aanpassingen in het instellingenbestand toe te passen op de originele beeldgegevens. Als bestanden naar deze formaten worden geconverteerd, kunt u de bewerkte beelden in andere software dan Capture NX-D en ViewNX-i bekijken.