• Start
  • Wat Capture NX-D voor u kan betekenen

Grootte lettertype

  • K
  • M
  • L

Wat Capture NX-D voor u kan betekenen

Met Capture NX-D kunt u foto’s verfijnen door bijvoorbeeld helderheid en tint aan te passen, en kan deze software ook worden gebruikt om RAW-beelden, gemaakt met Nikon digitale camera’s, te bewerken en ze op te slaan in andere formaten.

Foto’s verfijnen

Met Capture NX-D is het heel eenvoudig om instellingen zoals helderheid en witbalans aan te passen. Bepaalde instellingen, zoals belichtingscorrectie en Picture Controls, zijn alleen beschikbaar voor RAW-afbeeldingen.

Aanpassingen kopiëren

Sla aanpassingen op en pas ze toe op andere afbeeldingen of kopieer ze naar andere computers. Opgeslagen aanpassingen kunnen, met behulp van serieverwerking, worden toegepast op meerdere afbeeldingen.

Sla foto’s op in andere formaten

Verfijnde of bewerkte RAW (NEF/NRW)-beelden kunnen worden opgeslagen in JPEG- of TIFF-formaten voor gebruik in andere toepassingen.

Kleursturingspunten

Met kleursturingspunten kunt u selectief kleuren eenvoudig helderder maken, donkerder maken of wijzigen, zonder het gedoe van maskers of andere moeilijk te gebruiken bewerkingsgereedschappen.

Kleursturingspunten zijn alleen van toepassing op kleuren binnen een geselecteerd bereik. Kleursturingspunten zijn alleen van toepassing op het gekozen punt en objecten met vergelijkbare kleuren in het omliggende gebied, waardoor objecten van andere kleuren grotendeels onaangetast blijven.

De grootte van het gebied dat is beïnvloed kan snel en eenvoudig worden aangepast. Om hetzelfde effect in andere toepassingen te bereiken, is zorgvuldige en tijdrovende selectie vereist van het gebied dat is beïnvloed. In Capture NX-D kan het toepassen van kleursturingspunten op een specifiek gebied snel en eenvoudig worden uitgevoerd, net zoals latere aanpassingen aan de grootte van het gebied dat is beïnvloed.

U kunt zoveel sturingspunten gebruiken als u wilt. Hoe meer punten u toevoegt, hoe fijner en intuïtiever de bewerking.