Nikon

Downloadgrootte

Het formaat waarmee foto's vanaf de camera worden gedownload, varieert afhankelijk van de gebruikte methode.

Automatisch downloaden

  • Foto's die gemaakt zijn met een optie zonder NEF/NRW (RAW) geselecteerd voor beeldkwaliteit op de camera worden geïmporteerd met een formaat van 2 megapixels als ze van de camera worden gekopieerd via automatisch downloaden. Camera's die het downloaden van 8 megapixels ondersteunen, bieden een keuze uit 2 en 8 megapixels. In het laatste geval worden foto's altijd gedownload met het geselecteerde formaat.
  • Foto's die gemaakt zijn met een NEF/NRW (RAW)-optie geselecteerd voor beeldkwaliteit op bepaalde camera's kunnen in JPEG- of HEIF-formaat worden opgeslagen bij overdracht met behulp van automatisch downloaden.

Handmatig downloaden

  • Voordat geselecteerde foto’s en video’s worden gedownload van de camera, wordt u gevraagd of de foto’s op oorspronkelijk formaat moeten worden gedownload of bij een grootte van 2 megapixels. Camera's die het downloaden van 8 megapixels ondersteunen, bieden ook de keuze voor 8 megapixels. Door het selecteren van 8 megapixels bij het overdragen van NEF (RAW)-foto's die gemaakt zijn met HLG gekozen voor toonmodus op camera's die toonmodusselectie ondersteunen, wordt een HEIF-kopie van 2 megapixels gedownload.
  • Video’s die meer dan 4 GB groot zijn, worden in de fotoselectieweergave getoond maar kunnen niet worden gedownload.

Automatisch downloaden van camera’s die ondersteuning bieden voor zowel Wi-Fi als Bluetooth

Foto’s worden gedownload bij de grootte die is geselecteerd in het op afstand bediende fotografiemenu van SnapBridge. Kies uit 2 megapixels en de grootte geselecteerd met de camera. Camera's die het downloaden van 8 megapixels ondersteunen, bieden ook de keuze voor 8 megapixels.