Door netwerkprofielen naar een computer te kopiëren worden automatisch de draadloos LAN-instellingen van de computer bijgewerkt.

Compatibele camera’s

Deze functie is beschikbaar op camera’s die zijn aangesloten op een draadloos netwerk via een WT-7 of WT-5 draadloze zender. De volgende modellen worden ondersteund: de D4S, D4, D810, D810A, D800/D800E, D750 en D7200.

Computers op een bestaand netwerk

Houd er rekening mee dat door het kopiëren van netwerkprofielen naar een computer de draadloos LAN-instellingen kunnen wijzigen, waardoor de computer geen verbinding kan maken met bestaande netwerken.

Ad-hocaansluitingen

Deze optie is niet beschikbaar als Directe verbinding (ad hoc) is geselecteerd met de verbindingswizard van de camera.

 1. Maak een nieuw netwerkprofiel aan.

  Selecteer Netwerk > Netwerkinstellingen in het camera-instellingenmenu en volg de instructies op het scherm om een netwerkprofiel te maken. Zie voor informatie over het maken van ethernetprofielen de Netwerkgids die bij de camera is geleverd. Zie voor informatie over gebruik van de WT-7, WT-6 of WT-5 de documentatie die bij het apparaat is geleverd.

 2. Klik op Ja wanneer de verbindingswizard wordt weergegeven.

 3. Volg de instructies op het scherm.

  Volg de instructies op het scherm om een verbinding tot stand te brengen en de Wireless Transmitter Utility te starten. Kies desgevraagd een draadloos LAN-adapter in het vervolgkeuzemenu in de Wireless Transmitter Utility.

 4. Klik op Volgende.

  Het profiel wordt naar de computer gekopieerd en er wordt een bericht weergegeven dat de instelling is voltooid.

 5. Klik op Volgende en kies de doelmap en het programma.

  U kunt de doelmap selecteren voor de foto’s die zijn gedownload van de camera in de beeldoverdrachtmodus. Klik op Bladeren om een keuze te maken uit een lijst met beschikbare mappen. Een submap kan worden ingevoerd in het onderstaande veld.

  De standaard doelmap is:

  • Windows: \Users\“gebruikersnaam”\Pictures\Wireless Transmitter Utility
  • macOS: /Users/“gebruikersnaam”/Pictures/Wireless Transmitter Utility

  Het programma dat wordt gebruikt om afbeeldingen weer te geven wanneer de overdracht is voltooid, kan geselecteerd worden uit het Doelmap in het volgende programma openen na overdracht-menu; kies uit Windows Explorer (of in macOS, de Finder), NX Studio, Capture NX-D en ViewNX-i. Programma’s die niet zijn geïnstalleerd, worden niet getoond.