Nikon

Locatiegegevens bewerken

U kunt de locatiegegevens ingesloten in foto's bewerken, terwijl u locaties op de kaart bekijkt. NX Studio kan ook worden gebruikt om locatiegegevens te verwijderen of ze toe te voegen aan foto's waarvoor eerder geen gegevens zijn vastgelegd.

Locatiegegevens bewerken

De locatiegegevens die in foto's zijn ingesloten, kunnen handmatig worden bewerkt.

 1. Selecteer de foto in de filmstrip of klik op de kaartpin () op de kaart. U kunt de locatiegegevens voor slechts één foto per keer wijzigen.

 2. Schakel de knop () locatiegegevens bewerken in de knoppenbalk in. De kaartpin voor de geselecteerde foto verandert van naar .

 3. Sleep de pin naar de gewenste locatie. Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven.

 4. Klik op [OK] om de locatiegegevens bij te werken; de pin keert terug naar .

Locatiegegevens toevoegen

Locatiegegevens kunnen handmatig worden toegevoegd aan foto's waarvoor eerder geen gegevens zijn vastgelegd.

 1. Selecteer de foto in de filmstrip.

 2. Geef de gewenste locatie op de kaart weer en schakel de knop () locatiegegevens bewerken in op de knoppenbalk. Er wordt een “+” symbool op de cursor weergegeven.

 3. Klik op de gewenste locatie; er wordt een bevestigingsvenster weergegeven.

 4. Klik op [OK] om de locatiegegevens aan de geselecteerde foto toe te voegen.

Locatiegegevens toevoegen: tips

 • Gegevens voor een gekozen locatie kunnen gelijktijdig aan meerdere geselecteerde foto's worden toegevoegd.
 • Locatiegegevens kunnen ook van de ene foto naar de andere worden gekopieerd en aan elkaar worden geplakt. Selecteer een foto met locatiegegevens in de filmstrip en selecteer [Metagegevens] > [Locatiegegevens kopiëren] in het menu [Foto]. Selecteer de doelfoto en kies [Locatiegegevens plakken] om de locatiegegevens van het klembord te plakken.

Locatiegegevens plakken

 • Als u locatiegegevens uit een foto wilt verwijderen, selecteert u deze in de filmstrip of klikt u op de pin () op de kaart en selecteert u vervolgens [Metagegevens] > [Locatiegegevens verwijderen] in het menu [Foto].
 • Door het wissen van locatiegegevens voor een geselecteerde pin () worden de locatiegegevens voor alle foto's op die locatie verwijderd.