Nikon

Wat Locatiegegevens voor u kunnen betekenen

Camera's die zijn uitgerust met functies voor locatiegegevens kunnen de huidige lengtegraad, breedtegraad, hoogte, en tijd (UTC, of Universal Coordinated Time) insluiten in foto's terwijl ze worden gemaakt. Locatiegegevens kunnen ook aan foto's worden toegevoegd met behulp van optionele locatiegegevenseenheden (GNSS) of via de SnapBridge-app.

Opnamelocaties kunnen worden weergegeven in de kaartweergave () in het weergavevenster op basis van gegevens van webkaartdiensten.

Bekijk opnamelocaties

Locatiegegevens die zijn ingesloten in foto's kunnen worden gebruikt om opnamelocaties weer te geven op een kaart (0 Opnamelocaties bekijken).

Locatiegegevens bewerken

De locatiegegevens die in foto's zijn ingesloten, kunnen handmatig worden bewerkt (0 Locatiegegevens bewerken).

Locatiegegevens toevoegen

Locatiegegevens kunnen handmatig worden toegevoegd aan foto's zonder ingesloten locatiegegevens (0 Locatiegegevens toevoegen).

Richtingen toevoegen

Kompasrichtingen kunnen worden toegevoegd aan locatiegegevens en bestaande richtingen kunnen worden bewerkt (0 Richtingen toevoegen).

Bekijk routelogs

Genereer routelogs van ingesloten locatiegegevens.

Rechte segmenten

Verbind opnamelocaties met behulp van rechte lijnen (0 Rechte segmenten).

Volg route

Blader automatisch door de kaart om de route en de foto's te volgen die u hebt gemaakt op uw fotografische reizen (0 Routetracering).

Routelogs importeren

Download routelogs van compatibele camera's, smartphones of GNSS-ontvangers van derden (0 Routelogs importeren).

Foto's toevoegen aan routelogs

Foto's zonder locatiegegevens kunnen aan bestaande routelogs worden toegevoegd op basis van het tijdstip van opname (0 Foto’s toevoegen aan routelogs).

Hoogte-/dieptegegevens toevoegen aan routelogs

Combineer routelogs met hoogte- of dieptelogs (0 Hoogte-/dieptegegevens toevoegen aan routelogs).

Zoeken naar trefwoorden

Gebruik locatiegegevens om op internet te zoeken naar trefwoorden die kunnen worden toegevoegd aan foto's als metagegevens (0 Trefwoorden zoeken).

Aandachtspunten bij het gebruik van kaarten

 • De kaart maakt gebruik van Google Maps.
 • Metagegevens worden aangeleverd via een dienst die trefwoorden van Wikipedia verwerft.
 • Voor gebruik van de kaartfunctie is een internetverbinding vereist.
 • Nikon is niet aansprakelijk voor schade of ander letsel van de gebruiker of derden die voortkomt uit het gebruik van de kaartfunctie.
 • De onlinekaart- en trefwoordzoekdiensten die in de kaartfunctie worden gebruikt, worden geleverd door derden en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd of geannuleerd.
 • Gebruik van de kaartfunctie gaat gepaard met het uploaden van lengtegraad- en breedtegraadgegevens naar leveranciers.
 • Lees vooral de servicevoorwaarden voordat u Google Maps gebruikt. Een link naar de servicevoorwaarden van Google Maps is beschikbaar in kaartweergave.
 • Nikon biedt geen klantondersteuning voor problemen met het gebruik van Google Maps.
 • De functies “Locatiegegevens toevoegen” en “Locatiegegevens bewerken” zijn alleen beschikbaar voor foto's (NEF-, NRW-, JPEG-, TIFF-bestanden).
 • Afhankelijk van de precisie van de oorspronkelijke locatiegegevens, kunnen de locaties in de kaartweergave verschillen van de feitelijke opnamelocaties.
 • NX Studio ondersteunt locatiegegevens die voldoen aan het World Geodetic System (WGS 84) en het Japanese Geodetic Date (Tokyo Datum). De kaart geeft mogelijk locaties die zijn opgenomen met andere geodetische systemen niet accuraat weer.
 • Locatiegegevens toegevoegd of gewijzigd in NX Studio gebruiken het World Geodetic System (WGS 84).
 • Het geodetische systeem waarop locatiegegevens zijn gebaseerd, wordt vermeld onder [Locatie] op het tabblad [Info] van het aanpassingen/info-palet.
 • Deze software maakt gebruik van de API “Geonames web services”.